Alimentele pe care le consumi zilnic pot avea o influenta directa asupra foliculilor de par. Prin urmare, daca iti doresti un par frumos si sanatos, si cu siguranta iti doresti, este important sa incluzi in dieta alimente care promoveaza cresterea sanatoasa a parului.
- Spanacul este unul dintre alimentele cele mai sanatoase. In general, legumele cu frunze verzi sunt extrem de promovate pentru cat de sanatoase sunt, insa spanacul este clar in top. Este plin de nutrienti cum ar fi betacarotenul si acid folic. Acesta contine, de asemenea, fier care stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului. Pentru ca fierul sa se absoarba mai usor, consuma spanacul alaturi de alte alimente bogate in vitamina C.
- Desi este un condiment destul de putin uzitat la noi, susanul negru, este extrem de sanatos. In medicina traditionala chineza semintele de susan negru sunt folosite pentru a stimula cresterea parului si de a restabili culoarea acestuia. Acest lucru nu este surprinzator avand in vedere ca semintele de susan negru sunt pline de cupru si zinc. Cuprul intensifica culoarea si previne caderea parului. Zincul, pe de alta parte, are un rol cheie in producerea de noi celule si reducerea secretiei glandelor sebacee ale scalpului.
- Ouale sunt un aliment complet, bogat in proteine si grasimi sanatoase. Nutrientii din oua sunt printre cei mai importanti pentru a avea un par sanatos si des. Nu te speria ca au un continut de colesterol pentru ca nu te va afecta catusi de putin. Retine totusi ca ouale nu trebuie sa le consumi prajite, ca de altfel nimic in general. Ouale redau stralucire parului si il fac mai rezistent.
- Pentru un par stralucitor, asigura-te ca incluzi in dieta germeni de grau. Sunt plini cu substante nutritive care promoveaza cresterea sanatoasa a parului. Sunt o sursa concentrata de vitamina B6 (piridoxina), iar o ceasca de germeni de grau iti ofera pana la 75% din doza zilnica recomandata. Ai grija insa cum depozitezi germenii pentru ca risti sa se rancezeasca din cauza grasimilor pe care le contin. Depoziteaza-i intr-un recipient sigilat, intr-un loc rece, uscat, ferit de expunerea la soare.