Stim cu totii cate tratamente exista impotriva caderii parului. Sampoane, medicamente, masti etc. Oare functioneaza? Iata cateva dintre tratamentele brevetate inclusiv de catre cercetatori.
Cercetatorii tin sa mentioneze ca femeile e bine sa se informeze cu privire la ceea ce specialistii le pot pune la dispozitie ca tratament de stopare a caderii parului. Multi din acesti specialisti isi construiesc tratamente speciale, preparate special, care au ca principal beneficiu reducerea sau chiar eliminarea unora dintre efectele adverse pe care medicamentele impotriva caderii parului gasite in comert le-ar putea prezenta. Este indicat ca majoritatea femeilor ce prezinta problema caderii parului sa consulte un medic spcialist in caderea parului si sa afle ce preparate specializate ii poate recomanda pentru a obtine rezultate in demersurile ei.
Substantele active pot ramane aceleasi, insa combinatiile si concentratiile acestor solutii sunt mult mai blande. Specialistii au inceput sa imbine mai multe ingrediente de baza utilizate in tratamentele impotriva caderii parului, la care adauga diverse elemente naturale cum ar fi zincul si biotina, care sporesc eficienta tratamentelor.
SPERANTA
Neurogeneza foliculara
Printre ultimile noutati in domeniul alopeciei (caderea parului) este un proces nou, unic, de regenerare a cresterii parului prin intermediul formarii de noi foliculi pilosi. Cunoscut ca neurogeneza foliculara, este un fel de clonare care incearca sa genereze "seminte de par" care pot apoi ajuta la cresterea de noi foliculi.
Ideea acestei metode este prelevarea unui esantion din parul pacientului, insamantarea acestuia in laborator, unde foliculii sunt microdisecati, fiindu-i extrase si izolate celulele pe care organismul le foloseste la sinteza parului. Celule astfel extrase sunt purificate si clonate pentru a putea produce mai multe celule. Aceste celule vor fi ulterior injectate in zonele in care scalpul a fost atacat de calvitie si vor determina producerea mai multor foliculi pilosi.
Avodart
Un tratament mult mai eficient este tratamentul cu medicamentul Avodart (dutasteride), o varianta imbunatatita a tratamentului cu Finasteride (Propecia si Proscar) , care fusese conceput initial sa trateze afectiunile prostatice. Diferenta esentiala consta in faptul ca in timp ce Finasteride ajuta la blocarea unei enzime implicate in conversia testosteronului in dihidrotestosteron, Avodart se pare ca blocheaza doua enzime si aceasta poate fi un real avantaj pentru femei.
Inca este in stadiul experimental pe femei, fiind utilizat pe un numar scazut de femei ce nu pot ramane insarcinate.