Alopecia este o problema des intalnita atat in randul femeilor cat si a barbatilor, si este foarte suparatoare intru-cat influenteaza aspectul fizic. Caderea parului in exces prezinta nenumarate cauze si tratamente, insa exista cateva metode foarte eficiente, chirurgicale sau nu, pentru a-ti indesi podoaba capilara. In prezent, poti opta pentru cateva solutii eficiente pentru alopecie, de aceea ti le prezentam in acest articol pe cele mai populare dintre acestea!
Minoxidil
Acest tratement este singurul avizat de catre Ministerul Sanatatii ca fiind potrivit pentru caderea parului. Este dovedit stiintific ca minoxidilul este eficient pentru combaterea alopeciei, pentru ca stimuleaza foliculii, producand mai multe fire de par care iti vor imbunatatii aspectul general al parului. Important este ca poti acizitiona acest produs de pe rafturile oricarei farmacii fara reteta medicala.
Implantul de par
Cea mai buna metoda pentru restaurarea capilara este in mod cert implantul de par, obtinut prin metoda Q-FUE. De cele mai multe ori transplantul de par ofera o solutie in plan psihologic, menita sa restabileasca increderea in sine. Doctorul Felix Popescu este un specialist in implantul de par care activeaza si in cadrul clinicilor din Amsterdam, Geneva si Paris. In cadrul clinicii dumnealui, absolut toate etapele implantului de par, respectiv consultatia, marcarea zonelor donatoare si primitoare, anestezia, extractia si implantarea grefelor de par prin metoda „Quality FUE”, sunt realizate minutios de catre medici specializati in domeniu.
Mezoterapia scalpului
Mezoterapia este o metoda non-chirurgicala, minim-invazivă care presupune administrarea directa a substantelor medicamentoase la nivelul zonelor afectate de caderea parului. Substantele folosite sunt farmaceutice: vasodilatatoare, vitamine, substanţe bioactive etc. injectate intradermic la nivelul zonelor cu probleme si sunt adaptate in funtie de forma de alopecie a fiecarui pacient. Cocktailul de substante benefice este injectat folosind ace extrem de mici de lungime 2-4 mm si foarte subtiri. Seringa este de asemenea cu o cantitte redusa, aprox 1 ml, pentru ca durerea sa fie minima si sa nu fie injectata substanta cu o presiune prea mare. Doctorul va stabili numarul de sedinte necesare oentru ca in zona afectata sa inceapa sa creasca noi fire de par, in functie de diagnostic si de raspunsul pacientului la mezoterapie. In medie sunt recomandate 5-7 sedinte, efectuate la 7-14 zile distanta. Este o procedura scurta (30-45 minute), sigura, care nu necesită anestezie locala sau o alta pregatire din partea pacientului.
Terapia Vampir (P.R.P.)
Terapia Vampir (P.R.P.) reprezinta o procedura medicala de refacere cutanata (a pielii) prin regenerarea structurii ei. Metoda consta în recoltarea sangelui (venos) de la pacient şi procesarea acestuia cu ajutorul unui aparat prin forta centrifuga, obtinundu-se o plasma bogata in trombocite prin separararea celulelor rosii (eritrocitele) de plasma. Trombocitele au rol in regenerarea la nivel tisular, contin factori de crestere si regenerare si vindeca tesutul lezat. Plasma astfel obtinută este reinjectată în zonele selectate, sub forma unor microbolusuri, intraepidermice/intradermice, la aproximativ 1 cm. distanţă, cu acoperire integrală a zonei de lucru. Rezultatele sunt incredibile, iar tesutul lezat este reparat in cel mai bun mod cu ajutorul acestei proceduri.