Poate ca da, dar este important sa iti faci "temele" inainte de a alege orice forma de medicatie
Medicamentele pentru caderea parului pot functiona. Dupa ce au fost intrebuintate global, Propecia (finasteride) si Rogaine (minoxidil) s-au dovedit a fi oarecum eficiente in stoparea sau chiar reversia caderii parului. Medicamentatia nu este pentru toata lumea, insa cei carora le este destinata au reusit sa sfideze caderea parului – nefiind o soarta ce trebuia acceptata.
Propecia in special, luata pe cale orala este eficienta in 86% din cazuri. Aproximativ jumatate ajung chiar sa isi recapete parul pierdut, in timp ce cealalta jumatate se bucura numai de stoparea fenomenului de pierdere a parului. Rogaine, care ste aplicat direct pe scalp, si-a dovedit eficienta pe numai 50% dintre utilizatori. Ambele medicamente sunt mai eficiente in cazul persoanelor sub 40 de ani. Cu cat se incepe mai devreme tratamentul, cu atat rezultatele vor fi mai evidente.
Cam ca aproximativ toate formele de medicamentatie, finasteride si minoxidil sunt insotite de efecte secundare. Unele sunt minore (iritatii al pielii, mancarimi, aparitia unui par nedorit in anumite zone), altele sunt mai grave (fetusii masculini pot suferi efecte adverse majore daca mama lor este expusa la Propecia). Cel care utilizeaza medicamentul si restul membrilor familiei, prezenti in incinta casei trebuie sa fie informati in momentul in care aleg anumite tratamente pentru caderea parului, precum Propecia.
In cazul ambelor tratemente, este importanta utilizarea constanta. Efectele spectaculoase de indesire si intarire, in cazul Rogaine, inceteaza a mai aparea dupa abia 5 ani.
In atentia femeilor: Propecia este prescrisa exclusiv barbatilor, dat fiinda faptul ca poate avea efecte secundare in cazul unei sarcini (nu functioneaza nici in cazul femeilor aflate la menopauza), insa Rogaine este mai eficient asupra femeilor, decat asupra barbatilor. Plus ca pentru Rogaine nu este necesara prescriptia medicala.