Nu de putine ori s-a dovedit ca leacurile "babesti" chiar dau rezultate. Am tot scris despre [tratamente impotriva caderii parului](http://www.cadereaparului.ro/tratamente-caderea-parului-articole.html) sau tot felul de [sampoane care stopeaza caderea parului](http://www.cadereaparului.ro/sampon-caderea-parului-articole.html) sau ii determine cresterea, dar sa ne intoarcem putin si la metodele clasice, folosite inca de pe vremea stra-strabunicilor.
Remedii naturiste babesti pentru caderea parului si regenerarea sa
Caderea parului poate fi cauzata de o multime de factori. Putem vorbi despre: boli infectioase, stres, afectiuni locale sau chiar generalizate insotite de o slabire brusca.
De asemenea, printre cauzele caderii parului putem enumera si: ingrasarea excesiva a pielii capului, imbatranirea sau actiunea factorilor genetici. Nu este o problema care apare doar la barbati, ci poate ingrijora si femeile. Poate afecta o zona restransa a pielii capului, dar si o suprafata mai mare.
Desi recomand cu caldura toate aceste remedii naturiste impotriva caderii parului, cu si mai mare incredere iti recomand ca daca aceasta problema persista sa te adresezi medicului.
1. Radacina de brusture - leac impotriva caderii parului
Radacina de brusture este eficienta pentru tratarea caderii parului. Prepara un ceai din ea si amesteca-l cu doua alte infuzii din radacina de urzica, respectiv din frunze de mesteacan.
Maseaza pielea capului cu acest amestec, dupa ce ai adaugat si o lingura de otet (despre clatirea parului cu otet sigur ai auzit deja!). Tratamentul il poti face o data pe saptamana, dupa ce ai spalat parul inainte.
Astfel, vei obtine o regenerare a parului care va fi si mai stralucitor.
2. Usturoi si masline pentru cresterea parului sanatos
Probabil ca metoda aceasta de combatere a caderii parului nu iti surade prea mult din cauza mirosului neplacut al usturoiului. Ideea e ca usturoiul este un ingredient foarte eficient atunci cand vine vorba despre stoparea caderii parului si cresterea sanatoasa a acestuia.
Taie catei de usturoi pe lung si fa-ti un masaj pe scalp in zonele afectate de caderea parului. Repeti procedura folosind apoi jumatati de masline negre. Acoperi capul pentru doua-trei ore, apoi clatesti parul cu apa calduta si-l lasi sa se usuce singur.
Faci asta dimineata si seara, timp de sase luni sau pana ce parul incepe sa creasca.
O alta varianta este sa pisezi usturoiul si sa-l amesteci cu putin ulei de masline. Cu pasta obtinuta masezi parul si il acoperi timp de patru ore, dupa care clatesti cu apa calduta.
3. Nuc si musetel
Pentru ca pierderea parului este cauzata si de ingrasarea parului (seboree), este bine sa recurgi la una dintre cele doua plante care curata foarte bine scalpul si previn aparitia seboreei.
Din ambele plante poti face separat infuzii, oparindu-le intr-un litru de apa clocotita. Pentru ceaiul de nuc ai nevoie de 500 g de frunze de nuc maruntite, iar pentru cel de musetel vei folosi 100 g de flori de musetel. Cu infuziile obtinute clatesti parul dupa samponare.
Nucul reprezinta si una dintre metodele naturale de inchidere a culorii parului, in timp ce musetelul este recomandat celor care-si doresc un par cu reflexe blond-aurii. Deci ai grija daca nu iti doresti sa ai parte si de o schimbare de look alaturi de cresterea parului sanatos.
4. Remediu impotriva caderii parului de la albine
Remediile albinelor dau rezultate bune in multe afectiuni printre care se numara si caderea parului. Unguentul cu propolis te poate ajuta numai daca il folosesti pentru o perioada mai indelungata, timp de aproximativ sase luni. Cu el masezi energic locul afectat timp de doua-trei minute. Se absoarbe rapid in piele.
Pe langa acest tratament, poti lua o lingurita de polen in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Acesta hraneste radacinile firelor de par si accelereaza cresterea acestora.
5. Hrean
Doar trei linguri cu varf de hrean ras vei folosi o data pe saptamana daca alegi acest remediu. Dupa ce ai ras cateva radacini de hrean pentru a obtine cantitatea dorita, umezeste putin parul si ofera-ti un masaj viguros cu hrean pe pielea capului pentru doua-trei minute. Apoi, acopera parul cu o punga de plastic si stai intr-o camera incalzita.
Dupa un sfert de ora, spala parul cu sampon din plante sau cu sapun lichid vegetal.
6. Galbenus de ou
Oul este recunoscut pentru capacitatea lui de a revigora parul si de a-l face matasos si sanatos. Il poti folosi in multe feluri. Pentru spalarea parului, inlocuieste samponul pentru o perioada de sase luni cu un amestec din doua galbenusuri de ou batute cu cinci picaturi de bautura de rom si zece picaturi de otet de mere. Umezeste parul, intinde pasta obtinuta, las-o sa actioneze 20 de minute, apoi limpezeste.
Alte tratamente presupun combinarea unui galbenus de ou cu o fiola de vitamina A sau a unui galbenus cu putin ulei de ricin.
De fiecare data faci un masaj al capului cu leacul ales si acoperi capul pentru 10 minute, apoi clatesti bine. Metoda se poate repeta peste o saptamana.