Caderea parului.ro

Ai probleme cu căderea părului? Consultație gratuită

De ce boli si afectiuni poti suferi daca iti cade parul?

Stim cu totii ca zilnic este normal sa ne cada in medie cam 100 de fire de par, insa cand poate deveni caderea parului o problema? Cercetatorii au incercat sa elucideze aceasta problema si ne-au pus rezultatele studiilor asupra caderii parului la dispozitie.

Care sunt cauzele caderii parului?

Se pare ca o cadere a parului in exces poate aparea in urma unei sarcini, in urma operatiilor, a scaderii foarte mari in greutate sau in urma unor situatii de stres extrem.

De asemenea, folosirea unor produse neadecvate de par poate conduce la caderea parului in exces sau chiar si spalatul foarte des al parului poate conduce la pierderea parului.

De exemplu, femeile pot observa cum le cade parul in exces cam la 3 saptamani-6 luni de la un episod extrem de stresant, iar acest lucru se poate intampla uneori si din cauza administrarii unor medicamente, precum antidepresivele sau imunosupresoarele.

Cauze ereditare pentru caderea parului

Cea mai suparatoare cauza a caderii parului si cea mai greu de combatut este caderea parului din cauza mostenirii genetice. Caderea parului din cauza mostenirii genetice isi poate face aparitia inca de la 20 de ani si poate fi determinata in urma unor teste de sange si poate fi atenuata prin aplicarea unor solutii pe baza de minoxidil.

Aveti grija insa daca sunteti insarcinate sau alaptati, aceasta substanta folosita impotriva caderii parului poate dauna.

Hipotiroidismul si hipertiroidismul

Nenumarati oameni sufera de din cauza bolilor glandei tiroide. Atunci cand corpul produce prea putin hormon tiroidal, pot aparea bolile de inima de exemplu, dar alaturi de acestea mai au de suferit atat metabolsimul, cat si starea generala de bine. Daca ai hipertiroidism, este afectata starea de energie,dar si sanatatea parului, a pielii si a unghiilor.

Hipotiroidismul duce si la stari de greata, constipatie, oboseala, stari depresive si lipsa de concentrare, problema fiind comuna mai ales in cazul femeilor de peste 50 de ani.

Hipertiroidismul duce la pierderi inexplicabile si rapide de greutate, nervozitate, diaree, piele umeda, slabiciune musculara si caderea parului.

Lupusul poate determina si caderea excesiva a parului

Lupusul este o boala autoimuna cronica, ce afecteaza in special femeile cu copii mici sau chiar insarcinate, cauzand oboseala extrema, dureri de cap, ulceratii bucale, dureri si articulatii umflate. Multe persoane prezinta o iritatie in forma de fluture pe fata, dureri de piept, anemie.

O urmare neplacuta a lupusului o reprezinta si caderea parului, ce poate aparea alaturi de iritatii ale scalpului.

Testele de sange arata daca o persoana sufera intr-adevar de aceasta boala sau nu, fiind nevoie de tratamente topice pe langa cele interne, pentru a incuraja cresterea parului.

Deficitul de fier, anemia - o cauza a caderii parului

Femeile care au parte de un ciclu menstrual foarte greu de suportat probabil nu consuma destule alimente bogate in fier sau corpul lor nu asimileaza asa cum trebuie aceasta substanta. Oboseala extrema, slabiciunea, pielea palida, migreele, dificultatea de concentrare, mainile si picioarele reci si caderea parului sunt semne de anemie.

In acest sens iti poti ajuta organismul consumand carne rosie, peste, legume cu frunze verzi, cereale fortifiate (desi la noi pe piata nu prea gasesti asa ceva) si fasole atat pentru a-ti trata anemia, cat si pentru a redobandi podoaba capilara de altadata.

Femeile au nevoie de 18 mg de fier pe zi.

Sindromul ovarului polichistic

Milioane de femei sufera de sindromul ovarului polichistic, chiar de la varsta de 11 ani. Asta inseamna ca ovarele produc prea multi hormoni masculini, putand in timp sa se ajunga la infertilitate.

In acest caz apare parul facial, cicluri menstruale sunt neregulate, apare acneea si chisturile ovariene. Parul de pe cap poate sa se subtieze considerabil sau sa cada.

Probleme cu pielea scalpului

Un scalp nesanatos ingreuneaza cresterea foliculilor de par. Dermatita seboreica, psoriasizul si infectiile fungice pot duce la caderea parului. Celulele epidermei nu mai functioneaza cum trebuie, apare matreata, scalpul este iritat, parul se ingrasa foarte repede sau, din contra, pielea este foarte uscata.

title=

Un test dermatologic va arata boala de piele de care suferi, astfel incat sa urmezi tratamentul indicat, ce poate consta atat in pastile, cat si in sampoane si creme speciale.

Ai probleme cu căderea părului?

Vrei să știi ce implică și cât costă un implant de păr? Află AICI mai multe informații de la medicul specialist!

Consultație gratuită online

Articole asemănătoare despre căderea părului:

Evita caderea parului cu aceste trucuri ...

Odata cu procesul de imbatranire al organismului uman este, in mod firesc, pornit si procesul de imbatranire a pielii capului. Odata cu imbatranirea scalpului se petrecere si procesul de cadere a ...

Minoxidilul - util si in cazul caderii ...

In ziua de astazi, femeile sunt expuse problemei caderii parului la fel de mult ca si barbatii. Exista insa o veste buna si anume ca tratamentele nu inceteaza sa apara. Primul pas il reprezinta ...

Metoda noninvaziva de tratare a caderii ...

Minoxidil este un medicament vasodilatator anti-hipertensiv care de asemenea poate incetini sau stopa pierderea parului, stimulandu-i recresterea. In prezent este disponibil fara prescriptie pentru ...

Ai o întrebare despre căderea părului?