Ce femeie nu isi doreste un par curat si sanatos?. Pentru a-si pastra stralucirea, frumusetea si a sustine cresterea sa, acesta are nevoie de o ingrijirea zilnica. Exista o multime de remedii naturiste care promit a ne face parul mai des si a-i sustine cresterea mai rapida, insa expertii sustin ca masajul capilar este un tratament minunat pentru relaxare. Vezi cum se realizeaza acest masaj!
Partea cea mai buna este ca masajul capilar este si usor de facut, nu asa este o procedura atat de complicata cum ar fi de exemplu masajul anticelulitic.
Cum se realizeaza masajul capilar?
- Strange tot parul cu o mana, impingand de jos in sus de 3-4 ori, pentru a pregati scalpul pentru masaj.
- Concentreaza-ti toate miscarile spre varful capului, activand astfel, centrii energetici.
- Foloseste un ulei cald din mentol, eucalipt sau brad, pe care le poti achizitiona din farmacie, pentru a incepe masajul. Daca nu doresti sa folosesti ulei, atunci balsamul pentru par este cel mai la indemana in conditiile de casa.
- Maseaza cu varful degetelor si nu cu unghiile, scalpul, ceafa si gatul.
- Nu masa pielea capului foarte repede. incearca sa acorzi atentia cuvenita fiecarui centimetru de piele.
- Dupa masare, piaptana-ti parul cu degetele, spala-l si usuca-l cu un prosop.
Ce beneficii are masajul capilar?
- Reduce caderea firelor de par.
- Ajuta la obtinerea unui par mai stralucitor, mai moale si mai usor de aranjat.
- Calmeaza mancarimile scalpului iritat.
- Lubrifiaza scalpul, sporind cresterea parului.
- Ajuta in cazul stresului si durerilor de cap,dand o stare de calm si relaxare.
- Transforma masajul capilar intr-un obicei. Este usor de facut si te scapa de stres!
Ce uleiuri sa folosesti pentru masajul capilar pentru cresterea parului?
Asa cum am precizat si mai devreme, remedii si tratamente naturiste pentru cresterea parului si pentru stoparea caderii parului exista din plin. Daca tot am vorbit despre masajul capilar, atunci iti recomand si cateva uleiuri cu care sa iti masezi scalpul, care vor preveni caderea parului si vor determina cresterea unui par sanatos si rezistent.
Aceste uleiuri se pot combina cu alte ingrediente ca galbenusul de ou, iaurt sau suc de lamaie, rezultatul fiind masti si tratamente pentru par cu o eficacitate considerabila. Dar care pot fi aceste uleiuri care sa ne redea o podoaba capilara demna de reclamele la samponuri?
- Uleiul de cocos. Masajul cu acest ulei de trei ori pe saptamana inaintea spalarii da rezultate uimitoare. Uleiul de cocos ajuta la stoparea caderii parului, stimuleaza cresterea si combate uscarea sau mancarimea scalpului. Faceti un masaj cu ulei cald de cocos cu o ora sau doua inainte de a va spala parul. Pentru a combate matreata, combinati-l cu suc de lamaie.
- Ulei de migdale. Acesta este unul dintre cele mai folosite uleiuri pentru tratrea caderii parului. Pentru stimularea cresterii, masati parul cu ulei de migdale si lasati-l in par peste noapte. Pe langa tratarea caderii si stimularea cresterii parului, si acest ulei va poate ajuta sa obtineti un scalp curat si sanatos.
- Uleiul de ricin. Masajul cu acest ulei aproape nu mai are nevoie de nici o prezentare. Masati parul si scalpul cu ulei de ricin si veti imbunatati considerabil sanatatea parului dumneavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa-l incalziti putin si sa va masati pielea capului. Daca va displace mirosul, nu va faceti griji, acesta dispare dupa o spalare temeinica si dupa uscare.
- Uleiul de mustar. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea caderii parului si, mai ales, pentru pastrarea culorii naturale a acestuia, mai ales daca e de culoare inchisa.
Pentru a beneficia de toate virtutile acestor uleiuri, se maseaza timp de 15-20 de minute apoi se infasoara intr-un prosop.