Caderea si subtierea parului pot fi provocate atat de factori interni, cat si externi. Stim deja ca predispozitia genetica, schimbarile hormonale, alimentatia, stresul sau medicatia influenteaza volumul podoabei noastre capilare.
Cauzele subtierii si caderii parului
Exista insa si situatii in care parul isi pierde densitatea din cauza unor obiceiuri simple si nesanatoase, pe care le repetam zilnic si care duc la slabirea rezistentei acestuia.
O dieta nesanatoasa inseamna un par deteriorat
Alimentatia este foarte importanta pentru un par sanatos si puternic. Nu de putine ori se intampla sa mancam complet neadecvat si sa ne trezim ca avem niste probleme destul de grave cu subtierea si caderea parului.
Ai grija sa ii furnizezi organismului cantitati suficiente de nutrienti vitali pentru sanatatea podoabei capilare, precum acizii grasi omega-3, complexul vitaminic B si fier.
Alimentatia bogata in proteine iti cam asigura cele necesare, la fel si consumul de peste. Asigura-te, deci, ca pestele, fructele oleaginoase, legumele cu frunze verzi (precum spanacul, bogat in fier) si fructele proaspete fac parte din alimentatia ta saptamanala. Daca nu te dai in vant dupa ele si le consumi rar, opteaza pentru suplimente alimentare.
Un dezechilibru hormonal determina subtierea si caderea parului
Si dezechilibrele hormonale iti pot afecta sanatatea parului. Hipotiroidismul, spre exemplu, ar putea fi una dintre potentialele explicatii pentru fragilizarea firelor de par, la fel si inceperea perioadei de menopauza. Fa-ti o programare la un medic endocrinolog care iti va indica testele aferente si asta ar cam trebui sa iti dezvaluie daca parul tau are de suferit din cauza unui dezechilibru hormonal sau nu.
Perierea excesiva a parului
Daca ai parul degradat si deja subtire, perierea lui va conduce la ruperea acestuia. De asemenea, daca incerci sa il descurci fiind inca ud si nehidratat cu un produs special, poate determina slabirea firului de par.
Folosirea excesiva a aparatelor de styling
Placa, ondulatorul sau foehnul agreseaza firul de par in primul rand prin caldura pe care o degaja. Specialistii ne sfatuiesc sa alegem sa ne uscam parul folosind o treapta medie de caldura iar inaintea utilizarii aparatelor de styling aplica un produs destinat protectiei termice.
Prinderea parului in coada determina subtierea lui
Prinderea foarte stransa a parului pune tensiune pe fir. Alterneaza momentele in care il porti prins cu cele in care il lasi liber.
Alergiile pot fi cauze pentru ruperea parului

Alergiile se pot manifesta intr-o multime de feluri, printre care si caderea parului si subtierea firelor. Care este insa explicatia pentru asta? Alergiile pot determina contractarea capilarelor, fapt care reduce circulatia sangvina la baza foliculului de par. Rezultatul? Incapacitatea dezvoltarii de noi fire de par sanatoase. Cum afli ca alergia determina subtierea si caderea parului? Fa o vizita unui medic alergolog care te va ajuta sa identifici eventuala problema. Odata ce alergenul este identificat, elimina-l din ecuatie, iar parul tau ar trebui sa isi revina in scurt timp.